איך מתחילים ליצור מוזיקה אלקטרונית ?

תוכן עניינים

יצאתם למסיבה או  שחזרתם מפסטיבל מוארים.
 כל החיים משך אתכם להבין מה עושים כל הכפתורים האלה.
אתם מרגישים שמוזיקה אצלכם זה דבר מיוחד.
ואתם סקרנים לגלות איך יוצרים את הצלילים המחשמלים האלה.
וכך פתאום התגנב לראש שלכם קול יש האומרים חיידק, שלא מפסיק.
 וכל מה שאתם רוצים לעשות זה ללמוד ליצור מוזיקה אלקטרונית משלכם.
נכנסתם לגוגל וכתבתם ״איך מתחילים ליצור ממוזיקה אלקטרונית ? ״
ועכשיו אתם כאן מתחילים את המסע שלכם.

יצירת מוזיקה אלקטרונית היא תהליך מרתק שמשלב בין יצירתיות לבין טכנולוגיה.
 בין מחשבים לכלי נגינה שזרום בהם חשמל.
מכונות של קצב, וחותכי רצועות קול, בין מעבדה לטבע.
כתבתי לכם 8 שלבים בתהליך היצירה שכדי להכיר, ואיפה כדי להתחיל.

לי קוראים ברק ואני אהיה הקפטן שלכם בטיסה הזאת, אז חגרו חגורה ובאו נתחיל.

      1. בחירת תוכנה (DAW):

        תוכנת הפקה (DAW) היא לב העניין היום, היא תנגיש לכם כלי נגינה, אפקטים, ואת היכולת להקליט ולערוך סאונד. חשוב שהיא תהיה לכם נוחה ותואמת לסגנון שלכם. תוכנות פופולריות שיש היום בשוק Ableton Live, FL Studio, Logic Pro ו-Cubase. לכל אחת יש את דרך העבודה והיתרונות שלה. אחרי שעבדתי עם רובם אני בחרתי באבלטון לייב, כי היא הרגישה לי הכי אינטואיטיבית ומוזיקלית.אני מרגיש שהמרחק בין רעיון למציאות הוא הקצר ביותר.היא מאפשרת לי לנגן את הרעיונות שלי ולקבל החלטות ע״י הקשבה ונגינה חיה. כמו כן היא נתמכת בקהילה גדולה ברשת לדוגמה אבלטון לייב ישראל שחברים בה 8300 יוצרים, סירטונים בעברית ואנגלית שעשות את העבודה איתה נוחה וקלה יותר. בכל מקרה אני ממליץ לכם שתחפשו על מה האומנים שאתם הכי אוהבים עובדים זה גם דרך טובה לקבל מושג. בכל מקרה כנסו לקישור כאן להתנסות באבלטון ל30 יום חינם

      2. כתיבה של קצב:

        הבסיס של מוזיקת ריקודים הוא הקצב, התחילו בלמידה של מקצב (Beat) בסיסי. תופים ומקצבים הן הדבר החשוב במוזיקה אלקטרונית. השתמשו בקיקים (Kick), סנרים (Snare), הייטים (Hi-hats) וסימפולים של לופים של כלי הקשה כדי ליצור את הקצב ההתחלתי שלכם. אני ממליץ להתחיל עם פריסטים של מכונות תופים מוכרות כמו ה808 או ה909 ולהתמקד בלמידה של כתיבת ביט נכון (four on the flor). באתר של אבלטון יש אחלה כלי לימודי ואינטראקטיבי בנושא כנסו כאן ותתנסו. 

      3. יצירת תפקיד בס

        חלק לא פחות משמעותי במוזיקה אלקטרונית הוא תפקיד הבס שמשמש גם כתפקיד קצבי וגם כתפקיד הרמוני. אפשר לעשות את זה ע״י שימוש בסינתיסייזר, גיטרה בס, לופים, או סמפל. מזמין אתכם לסרטון הזה שיצרתי לטיפים נוספים

      4. יצירת מלודיות:

        לאחר שיש לכם ביט, הוסיפו מלודיה או אלמנט מלודי. ניתן לעשות זאת על ידי שימוש בכלי נגינה וירטואלים (Synthesizer) או על ידי דגימות (Samples) לופים, או הקלטה של הקול שלכם. חפשו צלילים שמתאימים לאווירה שאתם רוצים ליצור, בין אם זה סינתיסייזר חם או פאד עמוק. גם בנושא הזה יש באתר של אבלטון כלי לימודי שיעזור לכם להתחיל.

      5. פדים הרמוניות טקסטורטת ומרקמים:

        הוסיפו שכבות נוספות של סאונד, אקורדים, פדים, סאונדים מתפתחים. על מנת ליצור עושר טקסטורות ומרקמים במוזיקה שלכם. תנסו לשלב בין צלילים זה יכול להיות סמפלים וסינתים (Synths),צלילים נמוכים או סאונד אפקטס (FX).זה יכול להיות רעשים של תקליט, או הקלטה של הים, טיול אם חברים, או סתם הליכה ברחוב מוזמנים להכנס לסרטון שיצרתי בנושא לקבל קצת השראה.

      6. יצירת מבנה (Arrangement):

        תחשבו על מבנה השיר כמו על סיפור שיש לו התחלה אמצע וסוף.איך אתם רוצים לספר את הסיפור?  יצירות אלקטרוניות רבות עוקבות אחרי מבנה כמו אינטרו, בנייה, דרופ ויציאה (Outro), אך אל תהססו להתנסות בדברים חדשים. כאן הייתרון המובהק של אבלטון לייב ביכולת שלכם לשחק עם הרעיונות במסך הסשן, ולהתנסות במיבנים בנגינה חיה. לשחק עם אפקטים להפסיק והתחיל קליפים ( שהם הרעיונות שלנו באבלטון). אני מזמין אתכם להיכנס לקישור הזה לקורא מאמר שכתבתי על צעדים ראשונים באבלטון 

      7. מיקסינג (Mixing):

        מיקסינג עוסק בבלאנס,בהקשבה, בחיבור של כל החלקים ליצירה אחת שמרגישה אחידה. השקיעו את הזמן בלהקשיב לחיבורים בין חלקי התופים, לבס, להרמוניה ולמלודיה, כדי לוודא שכל האלמנטים נשמעים טוב יחד. אני תמיד אומר לתלמידים שלי שהמיקס מתחיל בבחירה של הסאונדים, ובעיבוד. השתמשו באיקוולייזר (EQ), קומפרסור (Compressor), ריוורב (Reverb) ודיליי (Delay) כדי לתבל את הצליל הכללי ולתת לכל אלמנט את המקום שלו בתוך המיקס. טיפ קטן, אם היצירה שלכם חשובה לכם ואתם מרגישים שאין לכם את הנסיון הנדרש תפנו לבעל מקצוע שיעזור לכם להוציא את הסאונד שחלמתם עליו. 

      8. מאסטרינג:

        ברגע שהיצירה נשמעת כמו שצריך, השלב האחרון הוא המאסטרינג (Mastering). זהו תהליך שבו היצירה מקבלת את המגע האחרון כדי לוודא שהיא נשמעת מקצועית ומוכנה להשמעה על מגוון מערכות שמע בווליום מסחרי. טכנאי מסטרינג לרוב הם מומחים, עם נסיון של שנים. עובדים בחדרים מטופלים ועם ציוד מקצועי. יש הבדל בין מאסטרינג לתקליט למאסטרינג לשירותי סטרימינג. ולכן גם כאן אני ממליץ לתת לאנשי המקצוע לעבוד ולהיות בראש שקט שהמוזיקה שלכם מקבלת את מה שמגיע לה, עד שגם אתם תצברו את הנסיון. 

      9. ניסויים ויצירתיות:

        מוזיקה אלקטרונית היא מקום נהדר לניסויים. תנו לדמיון שלכם חופש  אל תפחדו להתנסות וליצור צלילים חדשים, לשבור את הכללים ולגלות טכניקות יצירה חדשות.מוזיקה אלקטרונית היא מוזיקה שבבסיס שלה היא ג׳אם עם מכונות ולטעמי זו הדרך גם ליצור אותה. לא צריך הרבה כדי שקטע ישמע טוב צריך גרוב ( מקצב ) שירגש ויזיז אותנו ואווירה שהיא החיבור בין כל המרכיבים.

      10. באו ללמוד איתי 🙂
        אם אתם חולמים ליצור מוזיקה משלכם, והייתם שמחים שמשהו יעזור ללוות אתכם בתהליך. 

        vibe הוא ״בית״ יחודי ללימודי יצירה והפקה של מוזיקה באבלטון לייב, הלימודים הם פרטים אחד על אחד בקצב שלכם בזמן שלכם. תוכניות הלימודים בוויב גמישות ומותאמת אישית לכל תלמיד לפי הרמה שלו והסיגנון המוזיקלי בו הוא מעוניין, ברק טימיאנקר הוא מומחה בתחום ביצירה וההפקה עם ניסיון של מעל 15 שנים בבנית תוכניות לימודים והתאמה לכל הרמות.מוכנים להתחייל ליצור ולהתפתח ? צרו קשר עוד היום השאירו פרטים בטופס, או התקשרו 🙂

     

               הפגישה ראשונה היא ללא עלות… לא חבל לפספס?

     

    תפריט נגישות